Elhelyezkedés

Novalja

Novalja – Pag sziget turisztikai központja. Ideálisan elhelyezkedő a tenger melletti és szárazföldi utakon Kvarnertól Dalmácia felé. Gazdag múltjából három IV. századi korai keresztény bazilika tünik ki (maradványaik a a Ružarijai Isten Anyja templomának belsejében láthatók), valamint az I. századból eredő földalatti antik vízvezeték.

Novalja természetes szépségei leginkább a gyönyörű strandjain észlelhetők – Zrce, Caska, Strasko, Babe, Trincel, Branicevica és Vrtic. Közülük különösen feltűnik a Zrce strand, mint az Adria egyik legnagyobb és legszebb strandja. Itt 24 órán keresztül folyamatosan szórakozhat , táncolhat. Az apartmanháztól 1km-es sétával elérhető nappal vagy éjszaka a kivilágított sétányon.

A tengerrel, nappal és természettel való kapcsolatban telt napja után, lehet, hogy egy romantikus sétát választ magának Novalja központjába, amely öt perces sétára van. Itt nyílt teraszokon kényelmesen pihenhet és megkóstolhatja a különleges helyi ételeket.

Reméljük, hogy önök is megkedvelik ezt az egyedi hangulatú várost , a strandokat , és jövőre is visszatérnek hozzánk.

Novalja a helyi készítésű gyönyürű csipkéiről és fantasztikus aromájú sajtjairól nevezetes észak-dalmáciai Pag szigeten található. Fürdőzésre a sziget legszebbikének számító homokos novaljai strandokat ajánljuk – este pedig egy éttermi kóstolót Pag gasztronómiai specialitásából, a híres pagi báránysültből! Pag sziget a szárazföldről közúti hídon, illetve komppal közelíthető meg.

Novalja a Pag sziget turisztikai központja, számos turisták ismert üdülőhelye és célpontja, aktív és tartalmas pihenésre nyújt lehetőséget. Novalja természetes szépségei leginkább a gyönyörű strandjain észlelhetők – Zrce, Caska, Strasko, Babe, Trincel, Branicevica és Vrtic. Közülük különösen feltűnik a Zrce strand, mint az Adria egyik legnagyobb és legszebb strandja.

A fiatalok között legnépszerűbb strand a Novalja városban található Zrce strand, amit Horvátország Ibizájának tartanak Horvátország szerte egyedülálló, pezsgő éjszakai élete, rengeteg szabadtéri klubja miatt. A klubok ráadásul a tánctéren kívül számos más szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Novalja az egész Adria legjobb helye azoknak, akik az éjszakai szórakozást keresik. Novalján, pontosabban a Zrce strandon egymást érik a part menti koktélbárok, és szórakozóhelyek, ahol a szórakozás már napközben beindul. Három népszerű, szabadtéri szórakozóhelye Papaya, a Kalypso, és az Aquarius. Az Aquarius és a Papaya Zágrábi klubok „kitelepülése”. A klubokon kívül persze egyéb szórakozási lehetőségek (vízi, és „szárazföldi” sportok) is várják az ide látogatókat.

Cím

Novalja, Ulica Ivana Palcica 12.

Látnivalók

  • Hajóút a pagi szoroson
  • Kornati Nemzeti Park
  • Krka Nemzeti Park
  • Pag óvárosa
  • Pag strandjai
  • Pagi Háromszög
  • Starigrad-Paklenica Nemzeti Park
  • Sveti Vid